Lietuvoje nėra neonacių

Kad ir kas būtų kalbama, Lietuvoje neonacių nėra. Pati prezidentė pasakė, kad yra tik tautinis jaunimas, premjeras pareiškė, kad „Lietuva – lietuviams“ nėra nacionalistinis šūkis, jei tariamas su šypsena. Neonacių nėra, nes neonaciai būna linkę į smurtą, o Lietuvoje niekas niekam negrasina.

Tautinis jaunimas atrodo štai taip. Ir čia visai ne neonacių saliutas, tiesiog, kaip matyti fotografijoje, labai jau ryškiai suspindo saulė iš vienos pusės, ir tautiniam jaunimui prireikė vaiskias akeles prisidengti. Tautinis jaunimas rengiasi tautiniais drabužiais. Kur liaudies dainose minimas bernelis dobilėlis, ten va toks įsivaizduojamas. Ir visai nesvarbu, kad kitose Europos šalyse taip atrodo neonaciai. Lietuva ne koks Briuselis, kad tos pačios taisyklės galiotų ir tie patys simboliai tą patį reikštų. Ir čia visai ne anuos laikus primenantis raištis, o tautinė juosta – nes protėviai tautines juostas ant žasto ryšėjo, o ne ant juosmens. Skusta galva – visai ne visoje Europoje paplitęs skinų simbolis, o simbolizuoja baltą dobilėlį iš liaudies dainų. Ir šiek tiek paornamentuota svastika, žinoma, nieko bendra su naciais neturi – tai tik senovės baltų simbolis. Kaip gi kitaip, juk senovės baltai per dienas vėliavas su savo simboliais plaikstė. O be to, tautinis jaunimas svastikos iš kitų simbolių visai neišskiria – neretai pamatysi ant vėliavos ar amulečiuko ir žaltuką, ir tulpikę, ir gyvybės medį su paukščiukais, skustagalvių meiliai nešamą. O kerzai irgi nė kiek nepanašūs į tuos, kuriuos visoje Europoje dėvi neonaciai, – Lietuvoje tautinis jaunimas jais apsiavė tik todėl, kad Nepriklausomybės atkūrimo diena tokį šaltą mėnesį išpuolė.

Tautinis jaunimas, žinoma, maloniai šypsosi, kaip ir premjeras sakė, o jei jų šypsenos ko nors neįtikina, turi įtikinti besišypsanti vėliava su kitu senovės baltų simboliu. O kad nepagalvotumėte, jog tautinis jaunimas kitų tautų negerbia, žinokite, kad tautinis jaunimas ir užsienio kalbų moka – ir anglų („White power“, „Skinhead“), ir vokiečių kalbas įrodė mokąs. Tikri pasaulio piliečiai. Nuo kosmopolitų jie skiriasi tik tuo, kad ne mankurtai, – plika galva neleistų veržimo avikailiu žymių paslėpti. „Lietuva – lietuviams“, kaip jau seniai sakė tautinis jaunimas, apima visus Lietuvos piliečius, išskyrus tuos, kur Briuselyje. Ir nieko politinio tame šūkyje nėra. Vietoje brūkšnio galima įrašyti, pavyzdžiui, „graži“.

Kadangi jau įsitikinome, kad Lietuvoje neonacių anei fašistų nėra, galima ir apie kitas Lietuvos įdomybes pakalbėti. Pavyzdžiui, Lietuvoje nėra benamių. Klausiate, kas ten laukia prie Barbakano, kol išgersite butelį? Tai – profesionalios šiukšlių rūšiuotojos. Sakote, nešvarūs drabužiai? Uniforma tokia. O veidai kodėl papurtę ir vėjo nugairinti? Taigi kuri profesija be profesinių ligų… Klausiate, kodėl ant suoliukų ar šiluminiuose mazguose miega? Nesąmonė, šiukšlių rūšiuotojos tik pertrauką daro, jos dirba neįprastomis valandomis. Kas sako, kad jos ten miega?

Ir korupcijos Lietuvoje nėra, tik dovanos. Kas gali uždrausti už paslaugą gražiai atsidėkoti? O kas gali uždrausti atsidėkoti paslauga, jei kažkas sumanė nei iš šio, nei iš to padovanoti pluoštelį pinigų?

Lietuvoje nėra ir kontrabandos. Tik švogeriams vežamos dovanos iš draugiškų kaimyninių valstybių. Kadangi Lietuvoje tiek daug švogerių, sunku visus dovanomis apdalinti, didelius kiekius tenka vežti. Šiaurės Korėjai tik mokytis iš tokios problemų neturinčios valstybės įvaizdžio kūrimo pagrindų.

Jei kas dar nesupratote, čia buvo satyra. Atsibuskime! Bet kokia dviprasmybė tik gilina susipriešinimą. Jei LTJC patriotės nori pataisyti savo įvaizdį, tegul pateikia save visuomenei aiškiai ir skaidriai, teatsiriboja nuo neonacių ir teieško savo kelio, kuris nebūtų įtartinai panašus į ultranacionalisčių kelią Vengrijoje, Graikijoje ir kitur. Tol, kol ultrapatriotės tyčia pateiks save kaip patiekalą iš kiniško restorano – žuvies skonio kiaulieną su grybų skonio baklažanais, – tol aš ar bet kas galėsime interpretuoti, kaip tinkamos. O ta interpretacija, kuri susidaro iš matytų penktus metus vykstančių eitynių nuotraukų, yra gąsdinanti.

Comments 4

  1. Post
    Author
  2. tai užuojauta tau, kad sutapatini save su mūsų tautos padugnėmis, o ne su normaliais ir protingais žmonėmis, bet čia tavo reikalas. ar toje šalyje, kurios pilietybę ketini gauti, nėra nė vieno agresyvaus žmogaus, nė vieno degenerato? labai abejoju… tiesą sakant ką tik grįžau namo po vakarienės su ispanu, kalbėjome ir apie „skinus”. jų yra daugelyje šalių, ne tik Lietuvije. tai kiekvienos šalies, kurioje tokie egzistuoja, gėda, bet aš esu tolerantiškas žmogus ir tikrai nelyginu savęs su kažkokiais trumparegiais bukapročiais. niekaip nesuprantu žmonių, kurie įvykus kokiam nors incidentui tuojau „nurošo” vieną ar kita tautą, juo labiau – savo. „skinams” reikia rimtos psichologinės pagalbos tramdant agresiją, tačiau aš tikrai nesigėdiju to, jog esu lietuvė. jei manęs užsienyje ar užsieniečiai Lietuvoje paklausia, iš kur esu, visada atsakau, jog iš Lietuvos, ir tikrai niekada nekyla jokiu problemu ar nesusipratimų. kas čia per nepilnavertiškumo kompleksas pas kai kuriuos?

  3. o ir drausti tokių eitynių NEGALIMA, juk dar ir visiškai neseniai ėjimas su tripalve prospektu automatiškai būtų reiškęs mirties bausmę, tremtį arba „bilietą” į psichiatrinę iki gyvos galvos. Jeigu kam tokia eitynių „fauna” nepatinka, niekas netrukdo organizuoti savas eitynes su savais simboliais už savo įsivaizuojamą idealią Lietuvą.

  4. Juokai juokais, bet dauguma eilinių, ypač iki 30 m., policininkų Lietuvoje net nesupranta, ką ta iškelta ranka reiškia. Ir kaltint nėra ką ir dėl ko – viešoje erdvėje tokių dalykų tiesiog beveik nėra, o gal ir gerai, kad nėra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.