Kauno skvotas, balvonai, žudynių atgarsiai ir kitos aktualijos

Štai kokias aktualijas sekiau šią savaitę.

Kaune evakavo „Žalią namą“. „Kauno žinios“ išsamiai aprašo, kas ten buvo, ir paaiškina, kokie pavojai kyla dėl apleistos nuosavybės „šventumo“. Kaune turime ne vieną vaiduoklį. Kai ką nors vedžioju po Kauną, visada juos parodau ir sakau, kad tai – paminklai privačiai nuosavybei.Vadinamųjų Žaliojo tilto „balvonų“ Vilniuje istorija pasiekė ir tarptautinę spaudą: Reuters, Al Jazeera ir kt. Bet kai paklausiau redaktoriaus, ar tema įdomi, sakė, kad per lokali.

Suručo gyvenvietėje įvykusios žudynės daugelį privertė pakraupti. Prie Turkijos-Sirijos sienos teroristės nužudė apie trisdešimt aktyvisčių. Taikytasi į socialistinio judėjimo susibūrimą – praėjus beveik lygiai ketveriems metams po Breiviko išpuolio Utojos saloje. Naujienų agentūrose pasklido žiaurūs vaizdai. Kitose šalyse kurdės ir jas palaikančios išėjo į gatves reikalauti visko taip nepalikti. Mačiau protestą ir Hamburge. Pakalbintos žmogos sakė, kad grupės labai įvairios.

Breivikas netrukus ketina studijuoti Oslo universitete, kurį vienos laiko geru kalinių reintegracijos pavyzdžiu, kitos – spjūviu į veidą aukoms. Ar ir ISIS smogikai turės galimybę studijuoti Osle? Net keliose šalyse vėl aptarinėjami darbuotojų migracijos klausimai. Lietuvoje turime tokį interviu:

Tuo tarpu Estija traukia galimybe apsigyventi virtualiai:

O Vokietijoje – pasiūlymai nukreipti kvalifikuotas prieglobsčio prašytojas į Mėlynosios kortelės procedūrą:

Kažkada skaičiau apie vadinamąją pradinio puslapio mirtį, nes vis daugiau skaitytojų naujienas perskaito socialiniuose tinkluose. Turėdama tai omenyje, kaip ir savo pareigą sekti lietuviškas naujienas, kelias dienas pareigingai ėjau į Delfi ir LRT pradinius tinklalapius, ieškodama įdomių naujienų. Tačiau pasaulio kontekste mes, atrodo, tiesiog neturime tokių, kurias pasaulis turėtų žinoti. Gal ir gerai. Pažiūrėjau, pažiūrėjau, uždariau puslapius ir įlindau atgal į Twitterį. Tai daug patikimesnis naujienų šaltinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.