Aktualijos: karas su ISIS, verslo voratinkliai Lietuvoje, pabėgėlių klausimai ir kita

Pirmadienį turėjau progą vieną dieną pasisvečiuoti Spiegel Online politikos skyriuje. Iki šiol niekada nebuvau dirbusi naujienų portalo redakcijoje, todėl vien stebėti procesus buvo naudinga patirtis. Žinomą, tą dieną dėmesį prikaustė ISIS išpuoliai Turkijoje ir beveik tuo pat metu kurdžių organizacijos įvykdytas išpuolis prieš Turkijos policininkus. Taigi ir mano darbas buvo prisidėti rengiant šį aiškinamąjį straipsnį.

Vokietijoje daug kalbama apie prieglobsčio klausimus. Manau, skaitytojos jau ima pavargti, bet spauda randa vis naujų kampų. „Der Spiegel“ išėjo su keliais skirtingais viršeliais, ant kurių – pabėgėlių nuotraukos, virš kurių parašyta po stereotipą, o šalia – teiginys apie pabėgėlių patiriamas problemas.

Nuotraukos nuotraukomis, bet šis žemėlapis dar iškalbingesnis. Kraštutinės dešinės smurto prieš pabėgėlių gyvenamas vietas atvejai Vokietijoje jau skaičiuojami šimtais.

Daug dėmesio sulaukė JAV presidento Barack’o Obamos vizitas Kenijoje ir Etiopijoje. Obama drąsiai pasisakė prieš nelaisvus rinkimus ir moteris žalojančias tradicijas. Nejučia pamėginau įsivaizduoti, kas nutiktų, jei jis taip nusiteikęs nuvyktų, pavyzdžiui, pas Izraelio premjerą B.Netanyahu… Tačiau šiose dviejose Rytų Afrikos šalyse prezidentui drąsos kritikuoti politikus galimai suteikia tai, kad jis ten laikomas savu.

Daugybė įdomių naujienų, susijusių su Rusija. Štai vokiečių žurnalistų tyrimas apie turbūt pirmąjį V.Putino užverbuotą kraštutinės dešinės trolį:

Taip pat skelbiamos A.Litvinenko bylos išvados:

O Rusijos krepšinio federacija šalinama iš FIBA – įdomu tai, kad 15min naujieną paskelbė keliomis valandomis anksčiau nei Vokietijos naujienų agentūras, kurių pranešimus galiu sekti sistemoje. Ar tai reiškia, kad Vakarų Europa vėliau atkreipė į tai dėmesį, ar užtruko tikrindami faktus?

O kova su užsienio organizacijomis smogia jau ir Konfucijaus institutui – Kinijos kultūrą užsienyje platinančiai agentūrai.

Arčiau namų: puikus naujas 15min tyrimų skyrius smogia paslaptingų verslų voratinkliui: „rubikoniečiai“ jau traukiasi iš brangaus projekto.

Savaitgalį ketinu rengti reportažą apie Hamburgo Pride renginius. Šių metų tema – seksualinės įvairovės mokymas mokyklose. Jau vyko diskusijos apie LGBT senjores, partnerystės klausimus ir įdomi diskusija su svečiais iš Rusijos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.