Vokietija, Graikija ir kitos aktualijos

Labas. Pasiilgote? Ketinu kuriam laikui šiek tiek pakeisti blogo koncepciją. Angliška versija išlieka labiau apie keliones. O lietuviškoje pasistengsiu daugiau pakomentuoti įvairias aktualijas. Šiuo metu esu Vokietijoje ir stažuojuosi žurnalo „Der Spiegel“ redakcijoje. Buvau labai pasiilgusi tokios padėties, kai mano darbas buvo viską žinoti. Taip buvo „Atgimime“, taip kol kas yra ir vėl.

Taigi pradedam.

Daugiausia dėmesio prikaustė Graikijos skolos reikalai. Štai mano straipsnis „Delfi“ apie tai. Svarbiausi skaitiniai, kuriuos Lietuvoje būtina paplatinti, mano nuomone, yra šie:

  • Wallstreet Journal kalbinti ekspertai ir turimi duomenys rodo, kad Graikijos valdžios derybos su Rusija yra tik poza – Rusija nepadėjo Kiprui, negelbės ir Graikijos. Paspaudusios ant nuorodos, straipsnio greičiausiai nepamatysite, bet juk žinote triuką, kaip apeiti apribojimus.
  • Prie pasaulinės krizės prisidėjusios įmonės konsultavo ir Graikijos vyriausybę, kaip išsukti statistiką.
  • Atėnų protestuose – nemažai užsieniečių.

Lietuvoje Graikijos skolos svarstymai iškėlė į paviršių daug pagiežos ir kitokios bjaurasties. Nežinau, ką TS-LKD mano apie Kęstučio Masiulio fantazijas. Čia tinkama ši citata:

Armėnijoje protestai nurimo, bet sprendimų kol kas nėra ir žmogos gali vėl išeiti į gatves.

Besidominčias Armėnijos padėtimi kviečiu sekti mano Twitterio sąrašą, skirtą Kaukazui.

Tailande vyksta žurnalisčių teismai už neva karališkojo laivyno įžeidimą, pacitavus Reuters reportažą apie prekybą žmogomis.

Mano straipsnis apie spaudos laisvę Tailande čia.

Comments 1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.