Na nieko sau…

Prieš kurį laiką virtualiai susipažinau su Žaliųjų Sąjūdžio iniciatorium Linu K. Kadangi man artimos žaliosios idėjos, pradėjau entuziastingai domėtis jų veikla. Kai kvietė prijaučiančius žmones pakomentuoti jų manifestą, mielai pakomentavau. O vakar iš Lino sužinojau, kad tinklalapis patriotai.lt mane vadina manifesto autore ir viena iš Žaliųjų Sąjūdžio steigėjų. Jų diskusijų tiesiogiai pažiūrėti neišeina, bet, jei įvesite į gūglą „Daiva Repečkaitė žaliųjų patriotai.lt”, rasite google kopiją, kurioje matosi būtent šis sakinys.

Iki šiol nesupratau, kaip kolektyvinis manifestas buvo susietas su mano pavarde. Neturiu, ko gėdytis, – komentarus manifestui tikrai siunčiau, bet keisčiausia tai, kad net nesu Žaliųjų Sąjūdžio narė ir seku jų veiklą tik per Feisbuką. Todėl, viena vertus, nesu nusipelniusi tokios „garbės”, kita vertus, paklausta net nebūčiau kompetentinga atsakyti, kas toliau vyksta su manifestu ir kokioj stadijoj yra ŽS, kas diskredituotų ir ŽS, ir mane. Todėl savo asmeniniame tinklalapyje skelbiu: aš nesteigiau Žaliųjų Sąjūdžio, ir jei norite kažką apie jį sužinoti ar pasakyti, kreipkitės į tikruosius jo steigėjus – ne dėl to, kad noriu atsiriboti, bet tiesiog dėl to, kad tas teiginys yra netiesa. Aišku, tiesa ir tai, kad patriotai.lt yra autoritarizmą mylintis tinklalapis, nelabai užsiimantis tiesos paieškomis ir nelabai kieno naudojamas kaip informacijos šaltinis. Jis visada ieško „lyderių”, „ideologų” – dar laimei, kad ne sąmokslininkų, ir stebiuosi, kad prieš mano pavardę nebuvo prierašo „buvusi Soroso stipendininkė”.

Reikia pripažinti, šis įvykis privertė vėl susimąstyti, kaip klajoja po virtualią erdvę mūsų vardai. Kadaise Tomkus „Vakaro žiniose” paskelbė šlykštų tekstą, kuriuo visus, pasirašiusius po peticija prieš jo niekšybes, surašė kaip pasirašiusius „prieš gėjus” ar kažką panašaus. Sąraše atsirado A.Navickas, L.Donskis ir kiti žymūs žmonės, kartu su visai nežymiais kaip aš. Jei jau Tomkus pasiryžo spausdintame laikraštyje tokiai niekšybei, kuria bet kokiu atveju niekas nepatikėtų, tai ko gi internetiniams „patriotams” nesugalvoti kelių ideologų iš esmės anarchistiniam žaliųjų judėjimui. Vienas dalykas, ko patriotai.lt dar ilgai nesupras, tai kad yra visgi veiklų, kurios gimsta iš daug žmonių bendros, hierarchiškai nestruktūruotos kūrybos, atliekamos laisva valia, be Soroso, Rusijos ar jų abiejų pinigų, be jokio materialinio intereso, be niekieno paliepimo.

Tuo tarpu didžiausios sėkmės Žaliųjų Sąjūdžiui – kuo galėsiu, tuo padėsiu.

Atnaujinimas: Akvilės patarimu pažiūrėjau tinklalapį per google cache. Pasirodo, buvau naivi, – fantazijų apie finansavimą būta.

„Naujojo Sąjūdžio” kūrėjas Romuald Bokėj, Internete daugiau žinomas kaip labai aktyvus pederastų „teisių” gynėjas RB, ir Daiva Repečkaitė iš „Naujosios kairės” etatinės komandos, matyt, jau gavo nemenką finansavimą iš savo „netradicinės orientacijos” rėmėjų, kadangi labai vikriai išvystė savo veiklą su nemenku užmoju…

Jie iškniso, kad kažkada paauglystėje tikriausiai buvau prisiregistravusi diskusijos.lt (nuoroda neveikia), kur dirbu, kokią mokyklą baigiau, kad esu registruota frype „net” su „žydišku” slapyvardžiu 😀 Tačiau rupūžėnai lapkritį rašytame tekste nepaminėjo mano puikiojo, neprilygstamojo asmeninio tinklalapio ir nepadidino lankytojų statistikos, rupūs miltai* 😀 Geros naujienos tos, kad mano tinklalapis, įvedus mano vardą ir „žaliųjų”, geriau indeksuojamas google, todėl jei, tarkime, kas nors ieškotų informacijos apie tai, kaip aš steigiau Žaliųjų Sąjūdį, pirmiau ras šį paneigimą.

Nieko nepadarysi, tai, ką išleidžiame į internetą, yra nebe mūsų. Tačiau truputį nervina tik vienas dalykas: kadangi sieju savo ateitį su žiniasklaida, net labai palaikydama kokią partiją (ko paprastai nebūna), laikyčiausi atokiai nuo narystės ar juolab steigimo (NK95 yra ne politinė jėga, o intelektualinis tinklas). O patriotų.lt klausimas, ką nuveikiau, kad išsaugočiau Lietuvos gamtinį paveldą, žinoma, tegali tik taip ir būti atsakytas – nieko. Niekur nesu prisirakinusi grandinėmis. Nedalyvau jokiose žaliosiose NVO, judėjimuose ir pan. ir net neįsteigiau, po šimts pypkių, Žaliųjų Sąjūdžio.

Tik baisiai nemalonu, kai neonacionalistiniai elementai renka apie tave informaciją. Mano pažįstamas Domininkas Burba Vilniuje buvo sumuštas už dalyvavimą antinacionalistiniame proteste. Žodžiu, moralas, vaikučiai, toks: jei norite prisidėti prie pilietinės visuomenės plėtros, pagalvokite dar kartą, jei nenorite atsidurti ultra-nacionalistų failuose. Antras moralas a la patriotai.lt: jei ką nors darote iš geros valios ir savanoriškais pagrindais, jums vis tiek pripaišys kyšio ėmimą iš „sąmokslininkų”, todėl, jei kas siūlo pinigų, geriau juos paimkite – rezultatas bus tas pats, tik būsite turtingesnis 😉

* Mieli ultrapatriotai, imkiet tatai ir skaitykiet, o tatai skaitydami permanykiet:
Mokslo šito jūsų ideologai trokšdavo turėti, ale to negalėjo nė vienu būdu gauti […] Jau nūn ko anie niekada neregėjo, nūn šitai vis jūsump atėjo.
Veizėkit ir dabokitėsi žmogos visos
Ir tegul jūsų protas kritiškiau vystos.

Ypač rekomenduoju paspausti žymeles „lyčių santykiai”, „politinis korektiškumas” ir „stereotipai”.

Comments 6

  1. Pingback: TUMBLR 2010 06 05-1 (100216-100321) | dušimtaidevyni

  2. Rašote apie kolektyvinių fikcijų, leviatanų kūrimą, o pati nepermanote, kad irgi užsiimate sąmokslo teorijomis. Toks subjektas („patriotai”), kokį jūs aprašinėjate, neegzistuoja. Yra atskiras žinių portalas, ir atskiras diskusijų forumas, už kurio atskirų pasisakinėtojų nuomonę redakcija neatsako. Jeigu parašė Žygeivis (konkretus asmuo, kurio vardą ir pavardę jūsiškiai žino), tai ir rašykite, kad Žygeivis, o ne kažkokie mistiniai patriotai. Kita vertus, jo susirūpinimas jūsų galimomis sąsajomis su netradicinės lytinės pasaulėžiūros diegimu yra visiškai suprantamas, nes Europoje Žaliųjų partijos dažnai panaudojamos kaip priedanga panašiai veiklai ir atstovauja šioje srityje radikaliausioms idėjoms. Burba irgi yra mažas niekšelis ir NK95 žaidimų lėlė, nes ištriūbijęs apie eisenos, kuriai jis oponavo, dalyvių jam padarytą žalą, taip ir neįrodė, kad jį sumušė (ir kompiuterį pavogė!) būtent jie. Žodžiu, truputį pradėkite skirti skinus, patriotus, nacionalistus, nacionalsocialistus (nacius), konservatorius ir t.t. Jūs gi ne vasiliauskaitė. Sėkmės!

  3. nerealiai 🙂 o įdomiausia, kad būtent homoseksualai tampa diskurso ašimi. (Trendai ir brendai)

  4. P.P.S. (Atleisk, kad nesurašiau į vieną komentarą.) Man atrodo, čia viskas taip išėjo, kadangi žaliųjų google grupė kažkokį laiko tarpą buvo prieinama bet kam (kas yra labai kvailas poelgis iš grupės kūrėjų pusės), ir patriotai ten pasisėmė infomacijos: vardų, el. pašto adresų ir kt. Savo forume jie cituoja ištisus į tą grupę siųstus laiškus…

  5. Pasirink google „cached” puslapio versiją ir galėsi be registracijos perskaityti, ką jie rašo tame forume.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.