Delfi apie konvenciją prieš smurtą

Parašiau komentarą į Delfi. Šiaip neturiu laiko užsiimti atsakinėjimais ir netgi žiniasklaidinę veiklą paskutiniu metu stengiuosi orientuoti kitur, bet buvo baisu pagalvoti, koks iškreiptas vaizdas nusės Delfi skaitytojų galvose po G.Vaitoškos teksto. Jis nepasivargino pagūglinėti, kas yra postfeminizmas ir kas yra radikalusis feminizmas, o jo skaitytojos dar mažiau pasivargins. Taigi parašiau šį tekstą ir pabandžiau paaiškinti, kas yra kas. Tačiau jau gavau pastabą, kad rašau per daug akademiškai.

Blogai. Aš neįsižeidžiu, jei kas pasako, kad akademinis mano tekstas per daug publicistinis. Publicistinį stilių vertinu labiau nei akademinį, o suprantamumas ne specialistams man – didelė vertybė. Žinoma, konsultaciniame darbe, jei man sako, kad stilius – ne politikos analizės, tai reiškia, kad reikės perrašyti. Tačiau iš visų stilių labiausiai vertinu publicistinį ir būtent juo noriu geriausiai rašyti. Taigi mane neramina, jei net išsilavinusiai žmogai mano tekstas sunkiai suprantamas. Taip ir išeina, kai dirbi kelis nesusijusius darbus…

Comments 2

  1. Daiva, neblogas ir įdomus straipsnis. Geros įžvalgos, tik vietomis kiek sunkoka skaityti, bet kita vertus tavo straipsnis nėra kažkoks lengvas skaitaliukas, kurį akim permetei ir pamiršai. Džiaugiuosi, kad kas nors ėmėsi Vaitoškai atsakyti.

  2. Daiva, šiaip tik paaiškinimai, kuo skiriasi postfeminizmas ir radikalusis feminizmas, kiti apibrėžimai, ne itin lengvai suprantami, gal net neišbaigti – tai pora pastraipų. O pats straipsnis puikus, gerai, kad ėmėtės išnarstyti Vaitoškos paistalus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.