Š.Navickis pateikia „antitolerastų“ mąstymo santrauką

Kol laukiu naujos užduoties darbe, palandžiojau po lietuviškus FB forumus ir aptikau dienos radinį – štai šį Šarūno Navickio tekstą, kritikuojantį partijų programas. Įdomus ne tik simptomiškas atsietų politikos sričių sugretinimas (konservatorių neva aktuali rinkiminė kampanija ir ekonominė politika, liberalų ir socialdemokratų – tik socialinė politika ir partijų programos). Šiaip tekstas padrikas ir nebūtų vertas dėmesio, jei ne vienas sakinys:

[…] jau esama „gerosios praktikos“, įgytos Garliavoje. Berods, ten irgi būta kažkokių neaiškių dalykų, susijusių ir su mums dar neįprastu seksualumu, ir su vaikais…

Labai gera tipiško dešiniųjų „antitolerastų“ (žmogų, kovojančių su turbūt patiems neaiškiu „tolerastijos“ baubu) mąstymo santrauka. Kam čia gilintis, kas ką pasakė, kas su kuo išties solidarizuojasi? Kažkas kažkur minėjo, kad, berods, kažkur būta kažko neaiškaus. O dar su „neįprastu seksualumu“ susijusio – tai nuo įsigilinimo, tikslaus sąvokų vartojimo ir argumentuoto paaiškinimo atleidžia, nes kaip gi čia dabar domėsiesi neįprastu seksualumu, dar patik… ėėė, tai yra, susiterši.

Labai patiko tas „berods, būta neaiškių dalykų“, užsirašau ir naudosiu.

Comments 2

  1. kabuciu, zinoma, kad nereikia, nes tas baubas aiskus ir realus, priesingai nei tyciojasi autore. geriausias tolerastijos pavyzdys, kaip perversiskos tolerancijos, yra visokie genderloopsu berniukai su suknelemis ar feministines ideologijos kbailsytes.

  2. Kodel zodis tolerastas rasomi su kabutemis,o jam tapatus homofobas ne?Juk tai tapatus zodziai skirti izeidineti oponenta neturint argumentu paneigti jo issakomoms mintims?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.