Geiša viešnamy?

Delfis nekritiškai išvertė rusišką  šaltinį apie vieną savotišką būrėją. Įdomu iš tiesų, kas ten per viešnamis. Turint galvoje, kad Japonijos, kad ir ką manytume apie jos kultūros rafinuotumą, vyrai tam tikru kampu nesiskiria nuo visų kitų, tiek viešnamis, tiek klientai paprastai šios paslaugos kontekste taupo ir laiką, ir pinigus. Taigi vargiai tokioms pareigoms samdytų geišą, ir dar klausimas, kaip jiems pavyktų (tam tikri vyrai, tiesa, tikriausiai sutiktų mokėti daugiau, jei žinotų, kad juos aptarnaujanti prostitutė yra geiša, o užsieniečiai klientai, žinoma, spirgėtų iš džiaugsmo). Kita vertus, moteris lygtai japonė, ne imigrantė, kūrybingas požiūris į darbą rodo, kad greičiausiai dirba ne vergijoje ir ne kad atidirbtų narkotikams, bet taip pat nėra pati sau bosė, nes aiškiai parašyta, kad dirba viešnamyje. Pagal tai, kad ši moteris kūrybinga ir puikiai išmano žmogų psichologiją, galbūt ji ir geiša, ar bent jau kažkada pradėjusi mokymus, iškritusi pakeliui ir patekusi į viešnamį.

Beje, nežinantiems galbūt bus įdomi tokia detalė, kad Japonijoje prostituciją draudžiantys įstatymai labai tiksliai nusako, jog draudžiama „tradicinė” sueitis. Įstatymai „netyčia” nieko nepasako apie santykiavimą oraliniu būdu, ir tai yra būdas steigti daugybę legalių viešnamių, teikiančių itin anonimiškas paslaugas. Kad jie kur reklamuotųsi, Tokijuje nemačiau, bet mano japonų kalba ir nėra tokia pažengusi, kad būčiau galėjusi atpažinti atitinkamą žodyną.

Comments 3

  1. Post
    Author

    Na, tai spėju, gerai paieškojus, ir Harward’o absolventę viešnamy surastum. Pradėjus vartoti narkotikus, kelias žemyn gali būti labai status. Galima visaip prigalvoti, kaip čia nutiko (šiaip ar taip, ne visi vadinamieji sexo darbuotojai yra prekybos žmonėmis aukos, kai kas tikrai pasirenka tokią profesiją, taigi užuot buvus kokia atsiliekančia, savo grupės atskalūne geiša kažkas galėjo pasirinkti pasinaudoti savo geišos aura ir tapti populiariausia kažkokiam elitiniam viešnamy, niekada nežinai). Bet greičiausiai tai eilinis susipainiojimas sąvokose.

  2. Buvau radusi kazkada labai gera i lietuviu kalba isversta straipsni apie geisas. Deja, dabar jo nesurandu, bet kad butum geisa neuztenka tik ismanyti zmoniu psichologija ir panasiai. Oficialiai jomis gali vadintis tik tos, kurios pabaigia Kyote mokykla (mokslai dazniausiai buna tokie brangus, kad mergina tikrai nekeliautu i kazkoki viesnami dirbti…), ir t.t.
    O viena geriausiu geisos istoriju yra aprasyta knygoje „Mistress Oriku: The Stories from Tokyo Tea House”.
    Visgi gyvenant Lietuvoje, nereiketu stebetis, kad kuriamas vaizdas neatitinka realybes… vis prisimenu ispanu pasipiktinima su Sevilijos kirpeju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.